Yemek Tariflerinde Uygun Yağ Seçimi

Yemek Tariflerinde Uygun Yağ Seçimi Her yemeğin kendine has bir tadı, kendine has bir malzemesi, kendisi has bir yöntemi vardır. Yemek yaparken kullanılan malzemelerin cinsi yapılan yemeğin tadını önemli ölçüde etkiler. Hemen hemen bütün yemeklerde kullanılan yağın da birçok çeşidi vardır. Peki, hangi yemekte hangi yağ kullanılırsa o yemeğin tadı daha güzel olur?

Yemek Tariflerinde Uygun Yağ Seçimi

Hindistan Cevizi Yağı

Çayın yanına yapılan tatlı kurabiye tariflerinde her zamanki gibi Ayçiçek yağı da kullanmak mümkün tabii ki, ancak Hindistan cevizi yağı da müthiş bir alternatif oluşturuyor. Doğuştan tatlı olan bir meyveden gelen bu yağ, kokusuyla bütün tatlı kurabiyelerin lezzetine lezzet katıyor. Ayrıca bu yağ, herhangi bir tatlı tarif için de kullanılabilir. Örneğin çikolatalı ve kakaolu, hatta sade keklerde, muhallebi ve pudinglerde, şerbetli tatlılarda ve daha birçok tarif için tercih edilebilir.

Zeytinyağı

Ege’nin bahşettiği en hafif ve en güzel kokulu bu yağ, sofraların sultanı olan sarmalarda, taze fasulye yemeklerinde, bütün sebze yemeklerinde, pilakilerde, salatalarda, güveçlerde ve daha birçok yemek tarifinde kullanılır. Sağlıklı oluşu onu yumurta kırarken, krep yaparken bile aratır. Genel olarak tuzlu ve ekşi yemeklere çok yakışır, hakikisi veya ağır bir türü kullanıldığında tatlı tariflere acılık verebilir.

Tereyağı

Başta pirinç pilavı olmak üzere, böreklerde, tatlı ve tuzlu kurabiyelerde, makarna ve börek kremalarında, poğaçalarda, baklava gibi kült şerbetli tatlılarda, güveçlerde, yoğurt ve un çorbalarında, helvalarda, mantı ve soslarında, Trabzon rüzgarı estiren mis gibi mıhlamalarda ve yine daha birçok yemekte kullanılır. Kremaların kıvam almasında, sosların daha lezzetli olmasında, pilavın tane tane olması açısından oldukça iyi bir yağdır.

Ayçiçek Yağı

Yağların en yaygını denebilir. Ekonomikliği açısından kullanım sıklığı margarinle yarışmaktadır. Kahvaltılık patates, biber, patlıcan kızartmalarında; şerbete banılmadan önce kızartılan lokma ve hanım göbeği gibi tatlıların kızartılma aşamasında, hamur işlerinde, çoğu sulu yemekte, makarnalarda, salata ve tava yemeklerinde kullanılır. Besin değerleri açısından zeytinyağı ve tereyağı kadar zengin olmasa da raflarda temsil ettiği ekonomiklikten dolayı oldukça çok tercih edilir. Yaygınlığının en birincil sebebi budur ve ikinci sırada da belirgin bir tadının olmaması vardır.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

İlginizi Çekebilir bu yazı ile alakalı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Yemek Tariflerinde Uygun Yağ Seçimi Yemek Tariflerinde Uygun Yağ Seçimi için yorumda bulun

    Yemek Tariflerinde Uygun Yağ Seçimi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Yemek Tariflerinde Uygun Yağ Seçimi için ilk yorumu yapabilirsin.